10 Grappige feitjes over Schiphol

Baby lounge, interactief café & meer!
Demi - Reisspecialist

Zoals iedereen weet is Schiphol Airport de grootste luchthaven van ons kikkerlandje. Zelfs zo groot, dat Schiphol in 2018 met maar liefst 71 miljoen reizigers de op twee na drukste airport was van héél Europa. Wisten jullie trouwens dat Schiphol in feite op de bodem van het Haarlemmermeer ligt? Dit komt omdat Schiphol meer dan 4 meter onder de zeespiegel ligt, waarbij het de op één na meest laaggelegen vliegveld van de hele wereld is… Om jullie wat meer kennis bij te spijkeren over dit belangrijke vliegveld, hebben wij voor jullie de 10 leukste en grappigste feitjes op een rijtje gezet!

 

1. Gate A bestaat niet (meer)

Ooit opgevallen dat de gates bij Schiphol Airport beginnen bij B? Dat is niet voor niks zo! Vroeger bestond Gate A wel, maar omdat Engelssprekende toeristen nogal snel in de verwarring raakten met ‘A’ en ‘E’ zijn er hierdoor heel wat vluchten gemist… Vandaar dus dat de gates bij B beginnen.

 

2. Vermaak jezelf in de Airport Libary

Zijn jullie klaar met winkelen of koffie drinken bij de Starbucks? Vermaak jezelf dan eens in de Airport Libary, waar jullie keus hebben tussen meer dan 1200 boeken in 30 verschillende talen. Schiphol Airport is de eerste luchthaven ter wereld die een bibliotheek heeft. Jullie vinden ‘m tussen gates E en F, de vertrekhal voor de intercontinentale vluchten. Helaas kan je de boeken niet lenen zoals in een échte bibliotheek.

 

3. Geen kauwgom op Schiphol

Dit is iets waar ik zelf laatst tegenaan liep tijdens mijn stedentripje. Tijdens het opstijgen en dalen heb ik wel eens last van mijn oren, waardoor ik altijd ervoor zorg dat er een pakje kauwgom in mijn tas zit. Ik kwam erachter dat ik die was vergeten en toen ik na de douane een pakje kauwgom wilde kopen in één van de winkels, werd het niet verkocht. De reden? Blijkbaar zijn de kosten van het opruimen of krabben van kauwgom zo hoog, dat Schiphol besloten heeft om geen kauwgom te verkopen.

 

4. Interactief in de Heineken Bar

Tijd voor een verfrissend biertje! In de Heineken Bar in Lounge 2 kunnen jullie gebruik maken van dit interactieve café. Interactief zullen jullie wel denken? Jawel! Jullie kunnen digitaal bierviltjes verzenden naar andere reizigers in de bar. Dat betekent natuurlijk wel dat je een rondje verschuldigd bent… Proost!

 

5. Gezinnen kunnen gebruik maken van de baby lounge

Hoe lief is dit? Gezinnetjes kunnen verblijven in een baby lounge wanneer ze toe zijn aan wat meer rust of meer aandacht willen geven aan hun pasgeboren baby zónder alle drukte. Baby’s kunnen afgezonderd worden gevoed, in bad worden gedaan of zelfs een middagslaapje doen in één van de bedjes. Ook aan de ouders is gedacht, want jullie kunnen namelijk gebruik maken van de lounge stoelen, banken en gratis WiFi. Het enige nadeel is dat de baby lounge alleen toegankelijk is voor intercontinentale reizigers…

 

6. Geniet van een hapje en drankje in de verkeerstoren van Schiphol

Niet de huidige verkeerstoren natuurlijk… De voormalige verkeerstoren van Schiphol-Oost is in 2009 omgebouwd tot een restaurant. Op de begane grond kunnen jullie genieten van een heerlijk drankje of hapje. Daarnaast kunnen jullie ook op de andere etages (privé)vliegtuigen spotten!

 

7. Voortaan altijd op tijd bij jullie gate

Ooit opgevallen dat op de wegbewijzeringsborden rennende poppetjes staan weergegeven? Deze poppetjes geven het aantal minuten weer over hoe lang het duurt om naar een bepaalde gate te lopen. Zo komen jullie nooit meer te laat aan bij jullie gate en kunnen jullie inschatten of tijd voor een kopje koffie er nog in zit…

 

8. Birdcontroller

Aangezien Schiphol Airport in een natuurrijke omgeving ligt, komt het natuurlijk vaak genoeg voor dat er vogels rondom de luchthaven vliegen. Om ervoor te zorgen dat deze vogels geen gevaar zijn voor de vliegtuigen, zijn er 24 uur per dag verschillende mensen werkzaam om te voorkomen dat de vogels in de buurt komen van de vliegtuigen.

 

9. Tijd voor wat rust

Naast dat reizen ontzettend leuk is, snappen wij ook wel dat het soms erg stressvol kan zijn. Je moet ervoor zorgen dat je alle belangrijke documenten bij je hebt, dat je ruim van tevoren aanwezig bent op het vliegveld en dat alles vlekkeloos verloopt. Daarom heeft Schiphol een speciale meditatieruimte gecreëerd voor onze stressvolle reizigers. Hier kunnen jullie mediteren, bidden, yoga-oefeningen doen of gewoon tot rust komen. De ruimte is voor iedereen toegankelijk die hier behoefte aan heeft.

 

10. Mini-museum voor kunstliefhebbers

Geen tijd gehad om het Rijksmuseum te bewonderen in Amsterdam? Geen probleem! Op de Holland Boulevard op Schiphol is een mini-museum gemaakt van het Rijksmuseum. Kunstliefhebbers kunnen hier terecht om de 17-eeuwse schilderijen te bewonderen!

 

 


Beste deals voor jou

Beste deals voor jou Bekijk alle deals

Laat je inspireren door onze reisspecialisten

Laat je inspireren door onze reisspecialisten Laat je nog meer inspireren op ons blog

Zo werkt vakantiedealz

  • Dat ligt een beetje aan je definitie, maar strikt genomen niet. Vakantiedealz organiseert zelf geen reizen en bemiddelt hier ook niet in. Wij helpen je alleen de pareltjes te vinden tussen het enorme aanbod van allerlei reisorganisaties, zodat jij een goedkope vakantie kunt boeken. We zijn onafhankelijk en dus niet aangesloten bij specifieke reisorganisaties.

  • Voor alle deals die wij spotten geldt OP=OP. Helaas kunnen wij niet in de boekingssystemen van reisorganisaties kijken, waardoor we geen idee hebben wat het actuele aantal beschikbare opties voor die prijs is. Is de prijs hoger geworden of de vakantie uitverkocht? Dan is iemand je helaas voor geweest.

  • Wij stellen onszelf altijd de vraag: zou je hier zelf willen verblijven? Is het antwoord ‘ja’? Dan promoten we dit hotel graag op de site. Daarnaast houden we er altijd rekening mee dat een hotel minimaal beoordeeld is met een 7.

  • De vanaf-prijs die wij communiceren, is op dat moment de laagste prijs voor de vakantie die je voor je ziet. Dit is (in veel gevallen) voor één bepaalde vertrekdatum of vertrekperiode. Heb je andere wensen? Zoals een andere vertrekdatum, ander aantal dagen of een andere airport, dan kan het zijn dat de prijs verandert.