Dé Expeditie Robinson eilanden

Kroatië & de Filipijnen | Dit zijn ze
Maaike - Reisspecialist

Het nieuwe seizoen van Expeditie Robinson is officieel begonnen en het Robinson eiland is weer net zo mooi als elk jaar! Nadat we een jaar moesten wachten zijn Kamp Noord, Kamp Zuid en het Kamp met de terugkomende kandidaten begonnen om de strijd met elkaar aan te gaan! Iedereen wil natuurlijk de expeditie winnen en hierbij komen vooral leugens en bondjes kijken om het zo tot de samensmelting te schoppen. Elke donderdag én zondag kunnen we weer wegzwijmelen bij de prachtige stranden, de groene omgeving en de spannende spellen tussen de teams…

Wil je zelf een keer het echte Robinson-gevoel ervaren? Dat kan! Een groot deel van de seizoenen is opgenomen op eilanden waar je naartoe kunt.

 

De Expeditie Robinson eilanden

In de eerste aflevering van dit seizoen is te zien dat de deelnemers beginnen op een onbekend eiland in Kroatië. En zo heeft het land nog meer onontdekte plekken! Eerdere jaren is Expeditie Robinson opgenomen op verschillende eilanden van de Filipijnen, maar door de huidige situatie kon dat dit jaar niet. Dit brengt extra uitdagingen zoals kou en weinig eten met zich mee.

De edities van afgelopen jaren waren onder andere in Maleisië, Panama en de meeste seizoenen zijn opgenomen op verschillende eilanden van de Filipijnen. Hieronder een paar prachtige Expeditie Robinson Eilanden om even bij weg te dromen…

 

Dugi Otok – Kroatië (2021)

Wist je dat Kroatië ontzettend veel eilanden heeft? Je kent vast wel de bekende toeristenplaatsjes, maar dit eiland is onbewoond én nog vrij onbekend. Er is o.a. gefilmd op het bekende Sakarun-​strand bij de grotten en de Telašćica-baai. Of we nog meer verschillende eilanden van Kroatië gaan zien dat is nog de vraag. Wij zijn benieuwd!

expeditie robinson eiland van kroatie

 

El Nido – Palawan, Filipijnen (2005)

De Filipijnen bestaan uit meer dan 7100 eilanden, waarvan een groot deel niet bewoond is. Expeditie Robinson is meerdere keren opgenomen op de Filipijnen. Het zesde seizoen in 2005 vond plaats op El Nido. El Nido is een provincie op het Eiland Palawan en jij kunt hier naartoe! Het heeft prachtige stranden waar je heerlijk kunt relaxen en een jungle waardoor je je een echte Robinson voelt!

 

Tioman – Maleisië (2007)

Tioman is een prachtig Maleisisch Eiland in de Zuid-Chinese zee en heeft mooie gele stranden waar jullie heerlijk kunnen genieten! Op Tioman zijn veel verschillende accommodaties zoals luxe resorts, hotels, maar ook hostels voor een goedkoper verblijf. Waan je in de tropische sferen en kijk over de kristalheldere zee waar je goed kunt snorkelen! Juara Beach is het mooiste strand op Tioman en doordat het nog redelijk rustig is ervaren jullie het echte Robinson-gevoel.

 

Isla Contadora – Panama (2006)

Isla Contadora is een eiland dat behoort tot de Pareleilanden. Parelvisserij was vroeger de grootste inkomstenbron en daardoor heeft het die naam gekregen. Met maar liefst 11 prachtige stranden is dit een ultieme vakantiebestemming om naartoe te gaan! Op het eiland zijn geen stoplichten en weinig auto’s, dus kunnen jullie heerlijk met een scooter of fiets het eiland verkennen!

 

Caramoan National Park – Filipijnen (2014)

De Caramoan eilanden hebben meer dat ruige gevoel van Expeditie Robinson, doordat er veel mooie grotten en rotspartijen zijn die jullie kunnen bezoeken. De eilanden liggen in het oosten van de Filipijnen en zijn omgeven door groenblauwe meren en het kanaal van Maqueda. Met de boot kunnen jullie tal van kleine eilandjes bezoeken.

 

Deelnemers Expeditie Robinson 2018

Wat ook niet geheel onbelangrijk is zijn de deelnemers van Kamp Noord, Kamp Zuid en het Kamp met de onbekenden! Het was even wachten, maar alle deelnemers zijn bekend en zijn van start gegaan en de eerste bontjes zijn al gevormd…

Kamp Noord bestaat uit Famke Louise, Gregory Sedoc, Johnny Kraaijkamp, Loiza Lamers, Stijn Fransen, Toine van Peperstraten en Tony Junior! Kamp Zuid bestaat uit Corry Konings, Donny Roelvink, I Am Aisha, Jody Bernal, Josylvio, Nienke Plas en last but not least Steven Brunswijk. Het Kamp met de onbekenden bestaat uit zeven deelnemers en dat maakt het totaal van 21 deelnemers compleet…

Wij zijn trouwe fans en zitten elke week vol spanning naar de aflevering te kijken!

 


Beste deals voor jou

Beste deals voor jou Bekijk alle deals

Laat je inspireren door onze reisspecialisten

Laat je inspireren door onze reisspecialisten Laat je nog meer inspireren op ons blog

Zo werkt vakantiedealz

  • Dat ligt een beetje aan je definitie, maar strikt genomen niet. Vakantiedealz organiseert zelf geen reizen en bemiddelt hier ook niet in. Wij helpen je alleen de pareltjes te vinden tussen het enorme aanbod van allerlei reisorganisaties, zodat jij een goedkope vakantie kunt boeken. We zijn onafhankelijk en dus niet aangesloten bij specifieke reisorganisaties.

  • Voor alle deals die wij spotten geldt OP=OP. Helaas kunnen wij niet in de boekingssystemen van reisorganisaties kijken, waardoor we geen idee hebben wat het actuele aantal beschikbare opties voor die prijs is. Is de prijs hoger geworden of de vakantie uitverkocht? Dan is iemand je helaas voor geweest.

  • Wij stellen onszelf altijd de vraag: zou je hier zelf willen verblijven? Is het antwoord ‘ja’? Dan promoten we dit hotel graag op de site. Daarnaast houden we er altijd rekening mee dat een hotel minimaal beoordeeld is met een 7.

  • De vanaf-prijs die wij communiceren, is op dat moment de laagste prijs voor de vakantie die je voor je ziet. Dit is (in veel gevallen) voor één bepaalde vertrekdatum of vertrekperiode. Heb je andere wensen? Zoals een andere vertrekdatum, ander aantal dagen of een andere airport, dan kan het zijn dat de prijs verandert.