Doen: een fotoboek maken van je vakantie of rondreis

4x handige tips
Rosa-Lee Deiman
Rosa-Lee - Reisspecialist

Ken je dat gevoel? Dat je oude vakantiefoto’s bekijkt en je weer even terug bent op die plekā€¦ Alle herinneringen komen weer naar boven. Een vakantie vergeet je niet snel, of je dat nou positief of negatief opvat šŸ˜‰ Hoe leuk is het dan om je vakantiefoto’s te verzamelen in een fotoboek? Hieronder geven we je een aantal handige tips tijdens het maken van een fotoboek.

 

4x tips voor het maken van een vakantie fotoboek

Hoewel het maken van een fotoboek flink wat tijd in beslag neemt, is het zeker geen vervelende klus. Je bent immers een verzameling aan het maken van al je vakantie herinneringen. Omdat je misschien niet weet waar je moet beginnen of Ć¼berhaupt niet weet waar je zelf een fotoboek samen kunt stellen, hebben we hieronder 4 handige tips voor je op een rijtje gezet!

1. Zoek alvast foto’s uit op je smartphone

Een goede voorbereiding is het halve werkā€¦ En in het geval van een fotoboek maken is dat zeker waar. Gaat het een fotoboek worden van Ć©Ć©n vakantie of wil je meerdere reizen samenvoegen? Hoe dan ook, het uitzoeken van foto’s op je smartphone is de eerste stap. Je kunt bijvoorbeeld een aparte map maken en daar alle foto’s voor in het fotoboek in droppen. Zodra je alles uitgezocht hebt gaat het uploaden een stuk makkelijker.

2. Kies je type fotoboek

Nadat je al je vakantiefoto’s verzameld hebt, is het slim om alvast een type fotoboek te kiezen. Vaak kun je namelijk kiezen uit verschillende typen, zoals een fotoboek met een hardcover, een softcover, een spiraal of zelfs een fotoboek van karton. Bovendien kun je meestal ook nog kiezen uit diverse papiersoorten. Ga je voor mat papier of juist iets met een hoogglans uitstraling?

3. Bedenk een leuke insteek

Voordat je van start gaat met het ontwerpen van een vakantie fotoboek, raden we je aan om vooraf een insteek te bedenken. Ga je je bijvoorbeeld focussen op Ć©Ć©n vakantie of wordt het toch een fotoboek van een roadtrip of rondreis? Bij een lange rondreis kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om de foto’s op chronologische volgorde te zetten. Zo kun je deze bijzondere reis stap voor stap opnieuw belevenā€¦ Het is trouwens ook geen ramp als je even geen inspiratie hebt. Je kunt namelijk vaak kiezen uit een aantal kant en klare thema’s.

TIP: wist je dat je ook een routekaart kunt toevoegen aan je fotoboek? Dit is extra leuk als je een rondreis hebt gemaakt of meerdere landen hebt bezocht.

4. Leuk: een foto vergroten en afdrukken

Heb je nou Ć©Ć©n of meerdere speciale foto’s die je graag wil laten vergroten? Laat dan online je foto’s afdrukken, bijvoorbeeld als een losse foto-afdruk, een foto in een mooie lijst, een retroprint of zelfs als wanddecoratie. Hoe leuk is dat! Bij deze laatste optie kun je je eigen foto’s onder andere laten afdrukken op canvas, hout en in posterformaat.

Dit waren onze tips voor het maken van een fotoboek met vakantiefoto’s. We zullen je niet langer ophouden, hup aan de slag met ontwerpen!

 


Beste deals voor jou

Beste deals voor jou Bekijk alle deals

Laat je inspireren door onze reisspecialisten

Laat je inspireren door onze reisspecialisten Laat je nog meer inspireren op ons blog

Zo werkt vakantiedealz

  • Dat ligt een beetje aan je definitie, maar strikt genomen niet. Vakantiedealz organiseert zelf geen reizen en bemiddelt hier ook niet in. Wij helpen je alleen de pareltjes te vinden tussen het enorme aanbod van allerlei reisorganisaties, zodat jij een goedkope vakantie kunt boeken. We zijn onafhankelijk en dus niet aangesloten bij specifieke reisorganisaties.

  • Voor alle deals die wij spotten geldt OP=OP. Helaas kunnen wij niet in de boekingssystemen van reisorganisaties kijken, waardoor we geen idee hebben wat het actuele aantal beschikbare opties voor die prijs is. Is de prijs hoger geworden of de vakantie uitverkocht? Dan is iemand je helaas voor geweest.

  • Wij stellen onszelf altijd de vraag: zou je hier zelf willen verblijven? Is het antwoord ‘ja’? Dan promoten we dit hotel graag op de site. Daarnaast houden we er altijd rekening mee dat een hotel minimaal beoordeeld is met een 7.

  • De vanaf-prijs die wij communiceren, is op dat moment de laagste prijs voor de vakantie die je voor je ziet. Dit is (in veel gevallen) voor Ć©Ć©n bepaalde vertrekdatum of vertrekperiode. Heb je andere wensen? Zoals een andere vertrekdatum, ander aantal dagen of een andere airport, dan kan het zijn dat de prijs verandert.