Backpacken en weinig mee op reis?

Dit zijn onze inpaktips!
Maaike - Reisspecialist

Ben je van plan om te gaan backpacken door Azië, Zuid-Amerika, Europa, of ergens anders? Dan wil je natuurlijk zoveel mogelijk handige spullen meenemen in je backpack! Als je een rondreis gaat maken, ben je waarschijnlijk langer dan een weekje onderweg. Daarom moet je een goede balans vinden tussen genoeg spullen meenemen en een draagbare backpack. Om je hierbij te helpen, kun je onze inpaktips voor een backpack eens doornemen! Zo neem je zo veel mogelijk mee in een backpack.

1. Rol kledingstukken op

Door je kledingstukken op te rollen in plaats van op te vouwen, heb je veel meer ruimte in je tas. Op deze manier neem je gemakkelijk veel kleding mee in een kleine ruimte. Een ander voordeel van inpakken op deze manier is dat je kleding minder snel kreukt. Want voor een stomer heb je natuurlijk al helemaal geen plek in je tas. Daarnaast kun je je opgerolde kleding in de speciaal bedoelde packing cubes stoppen. Zo hoef je niet al je kleding overhoop te halen als je op zoek bent naar jouw favoriete a-lijn jurk.

2. Doe veel kleding aan

Ook al is de kans groot dat je gaat backpacken in een warm land, het is altijd fijn om wat warmere kleding mee te nemen. In warme landen kan het ook af en toe afkoelen, zeker in de avond of als je een keer gaat kamperen. Een lekkere trui kan dan best comfortabel zijn. Doe deze kleding dan aan! Ook in het vliegtuig is comfortabele kleding aan te raden, en dan hoeft deze (nog) niet in je backpack.

3. Denk efficiënt na over je schoenen

Schoenen nemen veel ruimte in je tas, daarom moet je hier efficiënt mee omgaan. Kies één of twee paar schoenen uit die je bij veel verschillende situaties kunt dragen, en die natuurlijk lekker zitten.

4. Maak een prioriteitenlijstje

Je zult misschien al een paklijstje maken voor al je spullen, omdat alles bedenken al moeilijk genoeg is. Probeer dit lijstje eens op volgorde van prioriteit te zetten. Dan kun je simpelweg beginnen met inpakken en kijken tot hoever je komt. Neem ook mee of je een product eventueel op de plek van bestemming kunt kopen. Als je het dan echt nog nodig hebt, kun je het altijd daar nog aanschaffen.

5. Neem niet te veel kleding mee

Het is verleidelijk om veel kleding mee te nemen, omdat het moeilijk voorspellen is wat je wil aantrekken. Realiseer je dat je op bijna elke backpackreis elke week wel een wasserette tegenkomt. Eigenlijk hoef je dus niet meer kleding mee te nemen dan voor een week. Heb je toch te veel kleding? Gebruik dan vacuümzakken, zo kun je bijna twee keer zoveel meenemen.

6. Neem een e-reader mee

Als je van lezen houdt, zijn boeken zeker niet te missen tijdens jouw rondreis. Boeken, vooral met een harde kaft, kosten echter veel ruimte in je tas. Hier is een gemakkelijke oplossing voor: een e-reader! Leest fijn en scheelt een hoop ruimte in je tas.

Hopelijk kun je aan de hand van deze tips alles meenemen wat je nodig hebt en genieten van een onvergetelijke reis!


Beste deals voor jou

Beste deals voor jou Bekijk alle deals

Laat je inspireren door onze reisspecialisten

Laat je inspireren door onze reisspecialisten Laat je nog meer inspireren op ons blog

Zo werkt vakantiedealz

  • Dat ligt een beetje aan je definitie, maar strikt genomen niet. Vakantiedealz organiseert zelf geen reizen en bemiddelt hier ook niet in. Wij helpen je alleen de pareltjes te vinden tussen het enorme aanbod van allerlei reisorganisaties, zodat jij een goedkope vakantie kunt boeken. We zijn onafhankelijk en dus niet aangesloten bij specifieke reisorganisaties.

  • Voor alle deals die wij spotten geldt OP=OP. Helaas kunnen wij niet in de boekingssystemen van reisorganisaties kijken, waardoor we geen idee hebben wat het actuele aantal beschikbare opties voor die prijs is. Is de prijs hoger geworden of de vakantie uitverkocht? Dan is iemand je helaas voor geweest.

  • Wij stellen onszelf altijd de vraag: zou je hier zelf willen verblijven? Is het antwoord ‘ja’? Dan promoten we dit hotel graag op de site. Daarnaast houden we er altijd rekening mee dat een hotel minimaal beoordeeld is met een 7.

  • De vanaf-prijs die wij communiceren, is op dat moment de laagste prijs voor de vakantie die je voor je ziet. Dit is (in veel gevallen) voor één bepaalde vertrekdatum of vertrekperiode. Heb je andere wensen? Zoals een andere vertrekdatum, ander aantal dagen of een andere airport, dan kan het zijn dat de prijs verandert.