3x Tips om te besparen op vliegtickets

Zó houd je meer geld over!
Demi - Reisspecialist

De vakantie is iets waar we allemaal naar uitkijken. Niets zo fijn als op het vliegtuig stappen om een aantal uren later in een compleet andere omgeving weer uit te stappen… Nieuwe culturen leren kennen, genieten van de natuur of helemaal uit je dak gaan in het bruisende uitgaansleven in verre oorden. Helaas hangt er aan een vliegticket meestal een behoorlijk prijskaartje. We geven je daarom graag een aantal tips hoe je goedkope vliegtickets wereldwijd kunt scoren. Daarmee houd je geld over, wat je weer kunt gebruiken om er een onvergetelijke vakantie van te maken. Ideaal toch?

Boek op tijd je vliegtickets

Veel mensen denken dat een last minute ticket boeken goedkoper is, maar dat is niet altijd het geval. Vaak kun je de hoofdprijs betalen wanneer je op het laatste moment nog een ticket boekt. Het loont echt de moeite om ruim voordat je op je vakantie gaat je vliegtickets te kopen. De voordeligste plekken in het vliegtuig zijn namelijk het eerste weg, dus kun je er maar beter op tijd bij zijn. Soms heb je echter het geluk dat de vlucht nog niet vol is. Wanneer je dan last minute vakantie kriebels krijgt, heb je misschien het geluk dat vliegtickets eerste klas voor een kleine prijs aangeboden worden. Dat is nog eens een relaxte manier om de vakantie te beginnen!

Ga weg buiten het hoogseizoen

Wanneer je niet afhankelijk bent van schoolvakanties is vliegen buiten deze vakanties vaak veel goedkoper. Maar wanneer je kleine kinderen hebt gaat die vlieger in de zomer helaas niet op… Gelukkig kennen we in Nederland de vakantiespreiding waardoor we niet massaal in dezelfde periode vliegtickets hoeven te boeken. Let ook op de dagen waarop vluchten vertrekken of aankomen. De vrijdagen en weekenden zijn populair en dat is ook vaak te zien aan de ticketprijs. Wanneer je flexibel bent, is het beter om op andere dagen te vliegen. Ook het tijdstip van vertrek of aankomst drukt de prijs. Natuurlijk is het niet het meest ideale scenario om midden in de nacht op je vakantiebestemming aan te komen, maar je merkt het wel in je portemonnee.

Vlieg zonder ruimbagage

De prijs van een vliegticket schiet omhoog wanneer je ruimbagage bijboekt. Houd er rekening mee dat je in het vakantieland meestal alles wat je nodig hebt kunt kopen en vaak tegen een lagere prijs. Dus alleen het meest noodzakelijke mee in de handbagage is voldoende. Ga je een verre reis maken met meerdere personen? Verdeel dan jullie bagage over een minimum aantal koffers. Hiermee druk je de extra kosten. Wat ook de moeite loont is om je te verdiepen in de heen- en terugvlucht. Soms is het goedkoper om twee keer een enkele reis te boeken bij verschillende luchtvaartmaatschappijen. Ook een tussenlanding of overstap kan behoorlijk schelen in de prijs die je voor een vliegticket betaalt. Rechtstreeks van A naar B vliegen is natuurlijk fijner maar ook vaak duurder.

Tot slot nog een laatste tip. Schrijf je in voor nieuwsbrieven van luchtvaartmaatschappijen en vergelijkingssites. Hierin worden kortingen als eerste gemeld waardoor je er op tijd bij bent om goedkope vliegtickets te boeken. Nu kun je van het geld dat je hiermee bespaart mooie souvenirs aanschaffen als aandenken aan een geweldige vakantie. Yes!


Beste deals voor jou

Beste deals voor jou Bekijk alle deals

Laat je inspireren door onze reisspecialisten

Laat je inspireren door onze reisspecialisten Laat je nog meer inspireren op ons blog

Zo werkt vakantiedealz

  • Dat ligt een beetje aan je definitie, maar strikt genomen niet. Vakantiedealz organiseert zelf geen reizen en bemiddelt hier ook niet in. Wij helpen je alleen de pareltjes te vinden tussen het enorme aanbod van allerlei reisorganisaties, zodat jij een goedkope vakantie kunt boeken. We zijn onafhankelijk en dus niet aangesloten bij specifieke reisorganisaties.

  • Voor alle deals die wij spotten geldt OP=OP. Helaas kunnen wij niet in de boekingssystemen van reisorganisaties kijken, waardoor we geen idee hebben wat het actuele aantal beschikbare opties voor die prijs is. Is de prijs hoger geworden of de vakantie uitverkocht? Dan is iemand je helaas voor geweest.

  • Wij stellen onszelf altijd de vraag: zou je hier zelf willen verblijven? Is het antwoord ‘ja’? Dan promoten we dit hotel graag op de site. Daarnaast houden we er altijd rekening mee dat een hotel minimaal beoordeeld is met een 7.

  • De vanaf-prijs die wij communiceren, is op dat moment de laagste prijs voor de vakantie die je voor je ziet. Dit is (in veel gevallen) voor één bepaalde vertrekdatum of vertrekperiode. Heb je andere wensen? Zoals een andere vertrekdatum, ander aantal dagen of een andere airport, dan kan het zijn dat de prijs verandert.