10 tips voor een onvergetelijke stedentrip naar Parijs

Alles wat je moet weten!
Lotte Keuzenkamp
Lotte - Reisspecialist

Parijs; de stad van de liefde. Maar niet alleen van de liefde, ook van de laatste mode, de hipste restaurants, de bijzondere kunst, de mooie Seine en de indrukwekkende architectuur. Iedereen kan wel eens wegdromen bij een stedentripje naar deze bijzondere stad… Misschien wordt het tijd om je droom uit te laten komen! Parijs is naar mijn mening één van de leukste bestemmingen van Europa voor een stedentrip. En daar komt nog bij dat Parijs ook heel goed te bereiken is vanuit Nederland. Tijd om jouw favoriete reismaatje op te trommelen dus! Om ervoor te zorgen dat jullie een onvergetelijke stedentrip gaan hebben, heb ik 10 tips voor je op een rijtje gezet.

1. Koop van tevoren toegangstickets

Als je in Parijs bent, kunnen de welbekende bezienswaardigheden van de stad natuurlijk niet ontbreken. De Eiffeltoren, het Louvre, de Arc de Triomphe, de Notre-Dame en de Sacré-Coeur zijn stuk voor stuk de moeite waard. Alleen zullen jullie niet de enige zijn die van plan zijn om deze plekken te bezoeken. Het is vaak erg druk en er kunnen flinke rijen staan om binnen te komen. Dit is natuurlijk zonde van jullie kostbare tijd. Daarom zou ik jullie aanraden om van tevoren alvast toegangstickets aan te schaffen. Je kunt soms zelfs kiezen voor een ‘skip the line’-ticket, hoe handig is dat!

2. Leer wat Franse woordjes

Als je in een ander land bent, is het natuurlijk het leukst als je je een beetje kunt verdiepen in de lokale cultuur. Fransen kunnen het vaak erg waarderen als je je probeert uit te drukken in het Frans. Parijs is natuurlijk een wereldstad en mensen kunnen vaak wel een woordje Engels. Maar hoe leuk is het als je in het Frans de boodschappen kunt doen of je eten kunt bestellen in een restaurant? Je maakt wat makkelijker contact met Fransen en stiekem is het ook best een beetje uitdagend…

3. Ontbijt buitenshuis

De Franse baguettes en croissantjes staan natuurlijk op jouw bucketlist, en de beste manier om die te scoren is met een ontbijtje. Parijs kent onwijs veel superleuke ontbijt hotspots en het zou zonde zijn als je deze niet uitprobeert.

4. Laat een schilderij maken

Ben je iedere vakantie op zoek naar een leuk aandenken en eindig je altijd met een magneetje of een mok? Dan is het nu tijd om daar verandering in te brengen! Op het plein van het pittoreske Montmartre vind je de bijzonderste straatkunstenaars van Parijs. Je kunt hier in iedere vorm een portret schilderij laten maken. Dit kan net als op een foto, maar ook als grappige karikatuur. Aan de Montmartre vind je heel gezellige restaurantjes waar je overdag in het zonnetje kunt zitten of ’s avonds tussen de sfeervolle lampjes.

5. Bezoek de speakeasy bars

Tijdens mijn bezoek aan Parijs vond ik het bezoek aan de speakeasy bars één van de hoogtepunten van mijn stedentrip. Een speakeasy bar is een bar waar vroeger illegaal alcohol gedronken werd. Daarom zijn deze barren allemaal verstopt. Zo moet je bijvoorbeeld door een verstopte deur in een kleine supermarkt of door een keuken van een restaurant. Supercool!

6. Probeer de lokale gerechten

Frankrijk heeft verschillende lokale bijzondere gerechten op de menukaart staan. Slakken, oesters, steak tartare en uiensoep zijn gerechten die je eigenlijk echt moet proeven tijdens jouw bezoekje aan Parijs. Ook de croque monsieur, croque madame en een overheerlijke crêpe zou ik aanraden!

7. Maak gebruik van het openbaar vervoer

Parijs is een supergrote stad en het is niet te doen om alles te voet te bekijken. Gelukkig hoeft dat ook niet! Parijs heeft een supergoed georganiseerd metrosysteem. Bij ieder station kun je uit een apparaat een dagkaartje halen waarmee je het hele centrum door kunt reizen. Via Google Maps zoek je gemakkelijk op welke metro je moet hebben en bijna iedere lijn vertrekt binnen 10 minuten. Ideaal!

8. Huur een fiets

Een andere handige manier om jezelf te verplaatsen in Parijs is met een fiets. Door te fietsen van a naar b kun je ook nog wat van de omgeving zien. Je kunt ervoor kiezen om zelf een fiets te huren, maar je kunt ook een georganiseerde fietstour inplannen. Zo kom je meteen langs veel bekende bezienswaardigheden van de stad. Als je ervoor kiest om een tour te maken, zou ik adviseren om dit aan het begin van je tripje te doen. Wedden dat je tijdens je fietstour plekken spot waar je nog wat meer tijd wil doorbrengen?

9. Verdiep je in de verschillende wijken

Parijs heeft veel verschillende wijken en iedere wijk heeft weer een heel andere sfeer. Het kan fijn zijn om je van tevoren eens te verdiepen in deze wijken. Zo weet je wat een goede wijk is om een accommodatie te zoeken en waar je op zoek moet gaan naar de leukste hotspots. Le Marais, Montmartre, La Bastille, Saint-Germain-des-Prés en rond het Louvre zijn bijvoorbeeld leuke wijken om naartoe te gaan.

10. Vergeet niet door de drukte heen te genieten!

Ook al ben je de drukte in een grote stad in Nederland gewend, het is nog niets vergeleken met de drukte in Parijs. Voor sommige mensen kan dit wat gehaast en overweldigend overkomen. Probeer af en toe een momentje te nemen om te genieten van de stad en alle mooie dingen die de stad te bieden heeft!

Na het lezen van al deze tips hoef je nog maar één ding te doen: bel jouw reismaatje op, snel die vliegtickets naar Parijs kopen en je koffers pakken!


Beste deals voor jou

Beste deals voor jou Bekijk alle deals

Laat je inspireren door onze reisspecialisten

Laat je inspireren door onze reisspecialisten Laat je nog meer inspireren op ons blog

Zo werkt vakantiedealz

  • Dat ligt een beetje aan je definitie, maar strikt genomen niet. Vakantiedealz organiseert zelf geen reizen en bemiddelt hier ook niet in. Wij helpen je alleen de pareltjes te vinden tussen het enorme aanbod van allerlei reisorganisaties, zodat jij een goedkope vakantie kunt boeken. We zijn onafhankelijk en dus niet aangesloten bij specifieke reisorganisaties.

  • Voor alle deals die wij spotten geldt OP=OP. Helaas kunnen wij niet in de boekingssystemen van reisorganisaties kijken, waardoor we geen idee hebben wat het actuele aantal beschikbare opties voor die prijs is. Is de prijs hoger geworden of de vakantie uitverkocht? Dan is iemand je helaas voor geweest.

  • Wij stellen onszelf altijd de vraag: zou je hier zelf willen verblijven? Is het antwoord ‘ja’? Dan promoten we dit hotel graag op de site. Daarnaast houden we er altijd rekening mee dat een hotel minimaal beoordeeld is met een 7.

  • De vanaf-prijs die wij communiceren, is op dat moment de laagste prijs voor de vakantie die je voor je ziet. Dit is (in veel gevallen) voor één bepaalde vertrekdatum of vertrekperiode. Heb je andere wensen? Zoals een andere vertrekdatum, ander aantal dagen of een andere airport, dan kan het zijn dat de prijs verandert.