Wie altijd gedacht heeft dat je voor een paradijselijk strand naar de andere kant van de wereld moet reizen heeft het mis… Hier in Europa hebben we namelijk ook prachtige stranden die zeker een bezoekje waard zijn. Een groot voordeel is dat je geen vermogen hoeft te betalen om er te komen… Altijd fijn!

 

Top 5 mooiste unieke stranden van Europa

 

1. Praia da Marinha – Algarve, Portugal

In de meest zuidelijke regio van Portugal, de Algarve, ligt het adembenemend mooie Praia de Marinha. De goudgele kust in combinatie met de azuurblauwe zee zorgt voor een prachtig plaatje. Het is dan ook geen verrassing dat dit strand vaak op de voorkant van diverse reisgidsen staat. De Algarve is de ideale plek voor een zonovergoten vakantie…

 

2. Zlatni Rat – Brac, Kroatië

Dit prachtige strand aan de kust van Kroatië is echt een sprookje. Zlatni Rat is dan ook al meerdere keren uitgeroepen tot één van de mooiste stranden ter wereld. Wist je dat de vorm van het strand voortdurend veranderd? Dit komt door de wind, de golven en de stroming. De unieke punt vorm zorgt ervoor dat het aan één kant van het strand altijd windstil is, ideaal!

 

3. Cala Macarelleta – Menorca, Spanje

Klein maar fijn… Het hagelwitte strand, het heldere water en de ongerepte natuur maken Cala Macarelleta tot één van de meest unieke stranden van Europa. Het heldere zeewater zorgt voor een tropische sfeer. Het strand is klein en ligt vrij afgelegen, waardoor je even in een compleet andere wereld beland.

 

4. Spiaggia Rosa – Sardinië, Italië

Een roze strand… Dat kan toch helemaal niet? De naam verklapt het al een beetje, maar Spiaggia Rosa is inderdaad een roze strand! Je vind dit bijzondere strand op het eiland Sardinië. Het is één van de meest unieke en paradijselijke plekjes van Italië. Door het toenemende toerisme is het strand de laatste jaren flink aangetast en hierdoor de roze kleur steeds meer verloren. Daarom is het strand nu helaas wegens herstel gesloten voor bezoekers.

 

5. Balos Beach – Kreta, Griekenland

Als je Balos Beach voor het eerst ziet zul je denken dat je in het Caribisch gebied beland bent, maar dit prachtige strand ligt gewoon in Griekenland! Op het schiereiland Gramvousa om precies te zijn. Het witte zand in combinatie met het turquoise water zorgt voor een uniek plaatje. Het water is zo ondiep dat het lijkt alsof je op het water loopt! Als je meer reisinformatie en achtergronden wilt lezen over heel Kreta, dan is Lastminuteskreta.nl een handig startpunt.

 

 

 

altijd-de-beste-aanbiedingen-vakantiediscounter