24 uur verblijven op Sint Maarten

Wat kan je doen?
Maaike - Reisspecialist

Lekker ontspannen, op ontdekkingstocht gaan, inspiratie opdoen & veel sensatie beleven… Het prachtige Sint Maarten! Het eiland, ook bekend als The Friendly Island, heeft heel wat te verwerken gehad in de afgelopen jaren. Toch ben ik, Rachel, hier voor slechts een dag gebleven tijdens mijn vakantie naar het Caribisch gebied. Een dag? Ja, helaas maar voor een dagje! Bij het boeken van een vliegticket van Bonaire naar Aruba hadden we de optie om te stoppen op Sint Maarten… En dat voor slechts €20,- meer! Een uitgelezen kans om te zien en te ervaren hoe het nu op deze bestemming is na de zware orkaan die over het eiland raasde in 2017. In deze blog deel ik mijn ervaringen, tips & bezienswaardigheden voor wanneer je dit eiland (zo kort) gaat bezoeken. Lees snel verder!

Hoe is het nu op het eiland?

De belangrijkste vraag… Hoe is het leven nu op het eiland, ruim twee jaar na de natuurramp? De verhuurder van onze Airbnb vertelde dat het leven weer doorgaat, ze druk bezig zijn met de wederopbouw en dat men het weer positief probeert in te zien. Toch zie je op veel plekken nog resten liggen van gebouwen of huizen die er eerst stonden. Met name op de toeristische plekken zijn de meeste huizen en hotels weer opgebouwd.

Op het eiland verbleven we in Koolbaai, dat in het Nederlandse gedeelte van het eiland ligt. Hier was het lekker rustig. Twijfel je nog of je naar dit bijzondere eiland wilt gaan? Naar mijn mening is het zeker een aanrader en ook ikzelf zou weer terugkeren. Alleen wel langer dan 24 uur natuurlijk!

Hotspots op Sint-Maarten

Ondanks het korte verblijf, heb ik dankzij de verhuurder van onze Airbnb toch nog wat gezien van het eiland. Zij bracht ons naar verschillende plekken op het eiland of vertelde ons tijdens de autorit over de hotspots van het eiland.

  • Simpson Bay

Om van het vliegveld naar onze Airbnb te komen reden we over de brug dat de Simpson Baai en de Simpson Bay Lagoon scheidt. De lagune vormt de grens tussen het Nederlandse en Franse gedeelte van het eiland. In deze grote baai vlak bij Maho Beach zijn verschillende stranden, grote resorts en jachthavens te vinden. Zelf heb ik er niet uitgebreid kunnen rondlopen vanwege het krappe tijdsbestek, maar het is zeker een aanrader om dit stuk van het eiland in alle rust te ontdekken!

  • Lagoonies Bistro & Bar

Omdat we een simpele Airbnb hadden voor de nacht, besloten we om ’s avonds naar buiten te gaan om ergens een hapje te gaan eten én om zo toch nog iets meer van het eiland te zien. Gelegen aan de waterkant in Koolbaai ligt het knusse Lagoonies Bistro & Bar. Hier kan je onder andere super lekkere vegetarische, vegan én vleesgerechten bestellen. Daarnaast heb je de mogelijkheid om het etentje af te sluiten met een lekkere homemade ice cream, yum!

  • Maho Beach

Wanneer men denkt aan Sint Maarten wordt er natuurlijk snel gedacht aan dit bekende strand dat pal aan het Princess Juliana International Airport ligt. De vliegtuigen vliegen extreem laag over dit stukje strand vanwege het feit dat de landingsbaan relatief kort is. Ook vinden heel veel toeristen het thrilling om vliegtuigen te bekijken die opstijgen, want wanneer je op het strand recht achter het toestel staat kan je zo omver worden geblazen door de krachtige luchtstroom. Geen aanrader om het zelf te doen (hier wordt ook voor gewaarschuwd), maar wel indrukwekkend om het van dichtbij te aanschouwen!

Ook zijn er diverse restaurants, bars en cafés te vinden bij het strand. Zo is Sunset Bar and Grill een geweldige plek waar je kunt afkoelen met een drankje en waar je ook nog landende vliegtuigen kunt bekijken.

 


Beste deals voor jou

Beste deals voor jou Bekijk alle deals

Laat je inspireren door onze reisspecialisten

Laat je inspireren door onze reisspecialisten Laat je nog meer inspireren op ons blog

Zo werkt vakantiedealz

  • Dat ligt een beetje aan je definitie, maar strikt genomen niet. Vakantiedealz organiseert zelf geen reizen en bemiddelt hier ook niet in. Wij helpen je alleen de pareltjes te vinden tussen het enorme aanbod van allerlei reisorganisaties, zodat jij een goedkope vakantie kunt boeken. We zijn onafhankelijk en dus niet aangesloten bij specifieke reisorganisaties.

  • Voor alle deals die wij spotten geldt OP=OP. Helaas kunnen wij niet in de boekingssystemen van reisorganisaties kijken, waardoor we geen idee hebben wat het actuele aantal beschikbare opties voor die prijs is. Is de prijs hoger geworden of de vakantie uitverkocht? Dan is iemand je helaas voor geweest.

  • Wij stellen onszelf altijd de vraag: zou je hier zelf willen verblijven? Is het antwoord ‘ja’? Dan promoten we dit hotel graag op de site. Daarnaast houden we er altijd rekening mee dat een hotel minimaal beoordeeld is met een 7.

  • De vanaf-prijs die wij communiceren, is op dat moment de laagste prijs voor de vakantie die je voor je ziet. Dit is (in veel gevallen) voor één bepaalde vertrekdatum of vertrekperiode. Heb je andere wensen? Zoals een andere vertrekdatum, ander aantal dagen of een andere airport, dan kan het zijn dat de prijs verandert.