De wereld gaat steeds meer open en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee. We kunnen al naar een aantal bestemmingen buiten Europa, zoals Curacao, Kaapverdië en Bonaire, maar nu voegt ook Singapore zich toe aan dit rijtje. Uiteraard heeft Singapore wel een aantal voorwaarden opgesteld. Lees hieronder alles over hoe je vanaf 19 oktober 2021 kunt gaan genieten van een prachtige reis naar Singapore.

Nu bijna 85% van de bevolking van Singapore volledig is gevaccineerd, heeft de regering van Singapore op 9 oktober 2021 aangekondigd dat de stadstaat gevaccineerde Nederlanders zal toestaan Singapore te bezoeken vanaf 19 oktober 2021. Als onderdeel van de “Vaccinated Travel Lane” (VTL) kunnen reizigers, die in een VTL-land/regio van vertrek of in Singapore volledig tegen COVID-19 gevaccineerd zijn, de stadstaat bezoeken voor zowel vrijetijds- als zakenreizen.

Reizigers moeten tussen 7 en 30 dagen voor de geplande vertrekdatum een Vaccinated Travel Pass (VTP) aanvragen. Dit is mogelijk vanaf 12 oktober om 4 uur ’s ochtends en voor reizen naar Singapore met aankomst vanaf 19 oktober. Voor de afgifte van de VTP, een eenmalige reispas, moet onder meer aan de volgende voorwaarden worden voldaan:

  • Volledige vaccinatie in Singapore of in één van de VTL-landen/regio's (geldig twee weken na de tweede dosis van het Pfizer-BioNTech/ Comirnaty-, Moderna-, AstraZeneca- of Johnson & Johnson-vaccin)
  • In plaats van quarantaine dienen volledig gevaccineerde reizigers twee COVID-19 PCR-tests te ondergaan. Een PCR-test binnen 48 uur voor het geplande vertrek naar Singapore en een tweede PCR-test bij aankomst in Singapore. Reizigers blijven geïsoleerd op hun verblijfplaats tot het negatieve testresultaat bevestigd is.
  • Gevaccineerde reizigers moeten met aangewezen VTL-vluchten naar Singapore reizen. Op de websites van Singapore Airlines en KLM vindt de consument meer vluchtinformatie. Gevaccineerde reizigers moeten de laatste 14 dagen in een of meer van de VTL-landen/regio's en/of Singapore verblijven voordat zij naar Singapore vertrekken.
  • Ongevaccineerde kinderen van 12 jaar en jonger zullen naar Singapore kunnen reizen via de VTL onder begeleiding van een volledig gevaccineerde volwassene.

Het besluit om de VTL uit te breiden met nog eens negen landen volgt op de succesvolle invoering van de VTL met Duitsland en Brunei Darussalam op 8 september 2021 en maakt deel uit van een voorzichtige en stapsgewijze manier waarop Singapore zijn status als internationale luchtvaarthub met wereldwijde connectiviteit herovert en opnieuw opbouwt.

Naarmate de situatie in de wereld evolueert, zal Singapore zijn grensmaatregelen blijven aanpassen in overeenstemming met het stappenplan om een Covid-veilige natie te worden. Alle informatie over VTL en de actuele toegangsregels zijn de vinden op de website SafeTravel. Reizigers wordt aangeraden deze website te bezoeken om de meest recente maatregelen voor het betrokken land of de betrokken regio te controleren, voordat zij Singapore binnenkomen, en erop voorbereid te zijn dat zij bij binnenkomst aan de geldende maatregelen voldoen.

 

 

altijd-de-beste-aanbiedingen-vakantiediscounter