Ga jij binnenkort naar Griekenland op vakantie? De Griekse regering heeft een nieuwe maatregel ingesteld om de toename van de gevallen van Corona (COVID-19) te beheersen. Vanaf 17 augustus 2020 is het afnemen van een RT-PCR test verplicht. Deze test moet binnen 72 uur voor vertrek afgenomen worden.

TIP! Boek je een vakantie naar Griekenland bij TUI of Sunweb, dan krijg je de kosten van de verplichte PCR-test vergoed. Lees meer informatie op de website van TUI en de website van Sunweb.

 

PCR test Griekenland | Meer informatie

Alle reizigers moeten bij een laboratorium getest worden op COVID-19 door middel van een RT-PCR-test, deze test wordt afgenomen met een uitstrijkje uit de neus of keel.

Alleen reizigers die een certificaat van een negatief RT-PCR-testresultaat hebben, mogen Griekenland binnenkomen en het certificaat moet voldoen aan de volgende criteria:

  • De certificaten moeten in het Engels worden geschreven (geen vertaling)
  • Op de certificaten moeten de naam en het paspoort/het nationale identiteitskaartnummer van de reiziger zijn vermeld.

De RT-PCR-tests kunnen uitgevoerd worden door:

  • Nationale referentielaboratoria
  • Nationale laboratoria voor de volksgezondheid of
  • Particuliere laboratoria die zijn geaccrediteerd door de respectieve nationale accreditatie-instanties (niet noodzakelijkerwijs specifiek voor COVID-19).

Certificaten van de RT-PCR-tests, die niet aan de bovenstaande criteria voldoen, worden niet geaccepteerd. En let op: certificaat vervalsing wordt gestraft door de Griekse wet.

Alle passagiers op vluchten vanuit België en Nederland, met Griekenland als eindbestemming, worden niet toegelaten bij het boarden zonder een negatieve RT-PCR testuitslag. Zorg er dus voor dat je op tijd voor vertrek een RT-PCR test laat doen en je het certificaat met de juiste criteria bij je hebt.

Kinderen tot 10 jaar hoeven geen coronatest af te laten nemen. 

> Bekijk direct al onze actuele Griekenland aanbiedingen

 

Bron: Nederland Wereldwijd

altijd-de-beste-aanbiedingen-vakantiediscounter